ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΙΚΟΙ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ


Τοποθετούνται στα θερμαντικά σώματα(καλοριφέρ). Και σκοπός τους είναι να διατηρούν, σε ένα συγκεκριμένο χώρο, την θερμοκρασία σε σταθερό επίπεδο, που έχουμε επιλέξει εμείς, ρυθμίζοντας την παροχή του νερού προς το θερμαντικό σώμα.
Στην εικόνα μοιάζουν πολύ με τους απλούς διακόπτες, στους οποίους μπορούν να διεκδικούν την θέση τους, όμως αντί για χειρολαβή απλή, έχουν θερμοστατική κεφαλή ρύθμισης.
Ανάλογα με την θερμοκρασία του χώρου που αισθάνεται η κεφαλή, ένα μηχανικό ελατήριο ή υγρό, ανοίγει ή κλείνει την τροφοδοσία στο θερμαντικό σώμα.
Όταν ο αέρας είναι κρύος, ανοίγει την τροφοδοσία και θερμαίνεται το σώμα.
Όταν ο αέρας είναι θερμός, κλείνει και έτσι έχουμε ως αποτέλεσμα να διατηρείται ο χώρος σε μια σταθερή θερμοκρασία.
Η ρυθμιζόμενη κεφαλή συνήθως γράφει αριθμούς 1 έως 5.
Μπορεί το κόστος εγκατάστασης τους να είναι μεγαλύτερο από τους απλούς, όμως γίνεται απόσβεση ακόμα και σε ένα χειμώνα. Είναι προτιμότερο να τους τοποθετούμε από την αρχή της εγκατάστασης.
Οδηγίες για την τοποθέτηση υπάρχουν σε κάθε κατασκευαστή που επιλέγουμε. Πρέπει να προσέχουμε την τοποθέτηση σε οριζόντια θέση. Υπάρχουν επίσης αντιπαγετικοί διακόπτες και η τοποθέτησή τους γίνεται συνήθως σε εγκαταστήσεις που δεν λειτουργούν συχνά,π.χ. σε ένα ξενοδοχείο που δεν λειτουργούν όλα τα δωμάτια.
Η θερμοστατική κεφαλή βρίσκεται ενσωματωμένη επάνω, και πρέπει να προσέξουμε ο διακόπτης να μην καλύπτεται από αντικείμενα, π.χ. κουρτίνα ή κάποιο ρούχο, γιατί δεν αντιλαμβάνεται την σωστή θερμοκρασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *