ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ-ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ


Ο σκοπός του θερμαντικού σώματος είναι να μεταφέρει την θερμότητα του νερού στον περιβάλλον χώρο, μεσώ ακτινοβολίας. Η απόδοση ενός σώματος εξαρτάται από:
α. Τη θερμοκρασία του νερού που έχει το σώμα
β. Τη θερμοκρασία που έχει ο περιβάλλον χώρος
γ. Το αν υπάρχουν εμπόδια που εμποδίζουν την ακτινοβολία ή αντικείμενα επάνω που εμποδίζουν την διέλευση του αέρα.
Τα σώματα πρέπει να μένουν ελεύθερα από αντικείμενα,καθώς μειώνεται η απόδοση τους,δημιουργείται φυσική ροή καθώς ρουφάει αέρα από κάτω και τον ακτινοβολεί απέναντι του. Δεν είναι σωστό να κλείνουμε τα σώματα με ξύλινες κατασκευές κ.α.
Eδώ ας επισημάνουμε ότι η απόδοση του σώματος μετριέται σε kcal/h ή btu/h ή kw/h. Κατασκευάζονται από χάλυβδο πάχους 1,00-1,25 χιλιοστών και με τον καιρό σκουριάζουν και τρυπούν (μετά από 10 έτη συνήθως)αν δεν έχουν βαφτεί σωστά.
Χωρίζονται σε ύψος, πάχος και πλάτος ανάλογα με την θερμική ισχύ. Στην Ελλάδα τα τελευταία χρονιά δουλεύουν τα τύπου panel τα οποία παρουσιάζουν αντοχή και απόδοση αν είναι καλής ποιότητος.
Σώματα panel έχουν δοκιμαστεί στα 13 bar.

Στεγνωτήρες μπάνιου ή πετσετοκρεμάστρες είναι σαν τα panel και τοποθετούνται συνήθως στα wc,η αυξημένη υγρασία όμως στο μπάνιο, επισπεύδει την γρήγορη διάβρωση τους,για αυτό πρέπει να είναι άριστης ποιότητας. Ο όμορφος και στενός σχεδιασμός τους βολεύει να τοποθετούνται ακόμα και πίσω από την πόρτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *